crew.cz | zajímavosti

Zajímavosti

New Suicide Squad

obrázek k zajímavosti Hrdinami proti svojej vôli...

Čitatelia milujú antihrdinov, ale zbožňujú ak niekto založí tím zložený iba z takých indivíduí. No títo ľudia konajú v prospech ľudstva málokedy z dobrého srdca. Treba ich motivovať. Buď finančne, alebo ohrozením života (osvedčená mikrobomba v tele). Vydavateľstvá Marvel a DC si uvedomili, že čitatelia majú radi antihrdinské supertímy a tak im dali ich vlastné komiksové série. Za Marvel kopú Thunderbolts a za DC Suicide Squad.

Samotný názov tímu, Suicide Squad, vznikol počas druhej svetovej vojny. Šlo o tím zložený z vojakov, ktorý by nikomu nechýbali a plnili by prísne tajné misie. Bojovali proti fašistom, japonskému impériu a neskôr dokonca aj proti zlým komunistom. Po ukončení studenej vojny bol tím premenovaný na Task Force X, čo síce neznelo tak cool, ale pracovali priamo pre prezidenta. Plus, nahradili zrušený tím Justice Society of America.

V roku 1986 vznikol crossover Legends, ktorý slúžil aj ako štartovacia plošina pre nové komiksové série (Flash, Justice League Keitha Giffena) a predstavenie modernej Suicide Squad. Zakladateľom tímu bola všemocná Amanda Wallerová. Bola bez superschopností, ale mala vplyv a moc Baracka Obamu. Prvými členmi tímu boli Blockbuster, Bronze Tiger, Captain Boomerang, Deadshot a Enchantress. Ich prvým poslaním bolo zastaviť Darkseidov plán na obrátenie ľudstva proti superhrdinom.

To sa tímu podarilo a Suicide Squad dostali vlastnú sériu, ktorá sa dožila šesťdesiatich šiestich čísiel. No to superzlosynov nezastavilo a objavili sa v sériách Superboy, Hawk & Dove, Chase a Adventures of Superman. V roku 2001 sa postaral o oživenie tímu Keith Giffen svojou dvanásťdielnou minisériou. O šesť rokov neskôr sa členovia Suicide Squad vrátili, tentoraz pod taktovkou Johna Ostrandera, ktorý vymyslel koncept modernej inkarnácie tímu.

V roku 2011 sa čitatelia dočkali udalosti zvanej The New 52, v ktorej boli nanovo predstavené známe a menej známe postavy a tímy. Svoju šancu dostali aj Suicide Squad. Tentoraz bol veliteľom tímu Deadshot a zlosynovia mali v telách implantované mikrobomby, ktoré im bránili v úteku. Prvýkrát sa členmi tímu stali Harley Quinn a James Gordon Jr.. Táto séria sa dožila tridsiatich čísiel a tento rok sme sa dočkali predstavenia najnovšej, novej Suicide Squad.

Vraví sa, že nová metla dobre zametá. Muž zametajúci metlou je Victor Sage a ten dostal od vlády povolenie pretvoriť tím Task Force X/Suicide Squad ku obrazu svojmu. Samozrejme, že za asistencie Amandy Wallerovej, ktorá je už istý čas pod drobnohľadom mocných. Sageovým prvým krokom je zmena zostavy tímu. Captain Boomerang je v dnešnej dobe trápny, ale Black Manta je cool a je čierny, čo je dobré pre publicitu.

Okrem Manty sú členmi novej Suicide Squad ostrostrelec Deadshot, šialená Harley Quinn, zabijácky Deathstroke a Duela Dent zvaná Joker´s Daugter. Táto zostava je pre oko bežného človeka lákavá, ale Wallerová vie svoje. Nový tím je bomba čakajúca na vybuchnutie. Harley miluje Jokera a nedá si pokoj pokiaľ nestrhne jeho tvár z Duelinej tváre. Deathstroke a Deadshot sú na nože, pretože v tíme je miesto iba pre jedného zabijaka... a to ešte ani nezačali plniť svoje poslanie.

Suicide Squad, teda nový tím Suicide Squad, dostal do rúk scenárista Sean Ryan, ktorý roky pracoval pre vydavateľstvo Marvel, aj DC. Písal príbehy nielen samotných hrdinov (Wonder Woman, Gambit, Nightcrawler), ale aj mnohých tímov (Secret Six, Astonishing X-Men), takže bol tým pravým na prevzatie štafety. Ryan dostal na starosť aj záverečný diel predchádzajúcej série Suicide Squad, takže v prvom čísle New Suicide Squad je istá náväznosť.

Kresbu má na starosti zelenáč Jeremy Roberts, ktorému sa týmto splnil sen. Jeremy sa stal výhercom talentovej súťaže usporiadanej vydavateľstvom DC. Konkrétne šlo o nakreslenie štyroch strán k nultému číslu série Harley Quinn podľa scenára Jimmyho Palmiottiho a Amandy Conner. Nie že by sa Robert len tak z čista jasna zjavil a chcel kresliť. V komiksovej brandži zarezával pätnásť rokov, no hlavne sa venoval koloringu. Nikto nemal záujem o neznámeho kresliča a keď sa mu naskytla šanca tak ju využil. Poučenie pre vás: nikdy sa nevzdávajte.

Robertsova kresba má v sebe niečo z kresby Jima Lee, čo je len dobre. Čistá linka, tieňovanie a dôraz na detaily sú hlavnými Robertsovými zbraňami. A hlavne mu ide akcia, ktorá v tomto prípade pôsobí až filmovo a dynamicky. S prácou tohto kresličského „zelenáča“ som nadmieru spokojný.

Prvý diel New Suicide Squad nesklamal, uvidíme ako dlho Ryan a Roberts pri sérii zostanú a kedy sa opäť zmení zostava tímu. Tento komiks odporúčam aj keď poznáte Suicide Squad iba vďaka seriálu Arrow.

připojená galerie

21.7.2014 vložil Marek "Keram" Barányi    Komentáře: 0



Infomail

Chcete-li od nás dostávat informační newsletter, vyplňte zde svou mailovou adresu


Potvrzením (stiskem tlačítka OK) souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů dle nových podmínek GDPR platných od 25. 5. 2018.

Kompletní znění podmínek






Auditorium

Peter [21:05:15 19.5.2024]
Ako je na tom sogunov popravci? Bude predsa ešte teraz? V katalógu je ale na webe stále chyba


Yami21 [19:05:42 19.5.2024]
Veľká vďaka za pridanie mangy "Cizinec na pláži", urobili ste mi tým veľkú radosť, úprimne som prestala dúfať, že vyskúšate nejaké BL-ko


ňouma [15:05:13 17.5.2024]
Alfi: Já myslel že to chce dělat zadarmo. Pro zábavu. Pro hodně lidí by to asi bylo splnění snu že by mohli takle vypomáhat.


Alfi [07:05:18 17.5.2024]
Praca: vykriky typu “nic nevim, nevim co bych mohl dělat, čtu komiksy a plaťte mi za to” sú nie moc efektívne. Nemyslím, že “komiksový skaut” je platená práca, ale ak vážne chceš prácu v obore tak pošli svoje konkrétne v....


Fort [19:05:34 13.5.2024]
Pangea: Nezapomeň, že na Animefestu budou dámy ve velkým a ty pro Hunter x Hunter hlasovat nebudou, to spíš pro Nana.


Aktuality

Rozhodněte o nové CREW Manga sérii pro rok 2025!

Pangea [18:05:12 13.5.2024]
Rozhodně bych chtěl vidět mangy jako Hunter x hunter nebo Vagabond .


Fort [18:05:20 13.5.2024]
Doufám, že dáte ve středu vědět, kterých 6 mang získalo nejvíce hlasů.


ňouma [11:05:28 13.5.2024]
Pavlovský: No vy ste tak zlej! :D


Pavlovský [18:05:53 12.5.2024]
ňouma: Nepočítá....


Hellblazer: Syn člověka (2. vydání)

Tomáš Janotka [19:05:29 11.5.2024]
Knihu jsem koupil v pondělí, v sobotu otevřel a přečetl jedním dechem. Absolutně skvělá atmosféra londýnského podsvětí, devadesátek a příběh je neskutečně nadupadný. Garth Ennis ukazuje, proč patří mezi scénáristické špi....


Modrá CREW

xflori01 [21:41 02.12.2023]
Za Zabijáka v dalších číslech jsem rád, ale trošku mně mrzí, že není v dalším díle nějaký navrátivší. Už se dost těším na poslední číslo Orbitalu.


Pavlovský [11:06 04.04.2023]
lamahe: Díky za tip! Už jsme se k tomu dostali a vypadá to zajímavě. Píšeme si to do seznamu věcí, o kterých se dá uvažovat... ale teď máme soupisku MC už dost plnou. Tak uvidíme.


lamahe [00:02 03.11.2022]
Čo tak The Transporter od dua Roulot / Armand? Vydáva Le Lombard. Asi jediná kontra je, že to ešte nie je dokončené. Ale vyzerá to skvelo a rozsah v dvoj-knihách (obvyklých pre Modrú crew) by tiež sedel.




KP [16:05:18 19.5.2024]
Sháním staré komiksy DYLAN DOG v italštině, němčině, případně srbské a chorvatské. Nabídky na WhatsApp 607481300 a ruvnou s fotkami obálek a hřbetu (titul a číslo dilu). Vážně nemám zájem o české, koupil si je před 20 lety. Teoreticky chybí mi asi tři čísla v polštině. Pokud někdo něco má, ozvěte se.


zila [11:05:36 19.5.2024]
Prodam

En
-Batman omnibus by Snyder vol.1+2
-Batman: The Rise and Fall of the Batmen Omnibus
-Flash omnibus by Brian Buccellato
-Harley Quinn omnibus by Amanda Conner vol.1+2
-Aquaman omnibus by Geoff Johns
-Injustice omnibus vol.1+2
-Animal man omnibus by Lemire
-Swamp thing omnibus by Snyder
-Deathstroke omnibus by Priest
-Batman and Robin omnibus by Tomasi
-Superman omnibus by Tomasi
-Y: The Last Man omnibus
-Wonder Woman by Azzarello
-Predator omnibus (marvel)
-Justice League omnibus 1+2 (new 52)
-Green Lantern omnibus by Johns 1-3
-Blackest Night omnibus
-Supersons omnibus
-Batgirl ominus by Simone
-Doom Patrol omnibus (bronze age)
-Absolute Batman: The killing joke
-Absolute Flashpoint
-Absolute Arkham Asylum
-Absolute Batman: Hush
-Absolute Superman For Tomorrow
-Absolute Batman: Black Mirror
-Absolute Authority 1+2
-Absolute Dark Knight
-Absolute Infinite Crises
-Mister Miracle deluxe
-Decorum deluxe
-Something is killing the children deluxe
-Saga deluxe 1-3
-Lazarus deluxe 1-3

Cz
-Modra crew Slaine: kralovna carodejek, Crew 12 Hitman (1999)
-superman posledni syn (hc), superman zeme jedna (hc), superman cena zitrka (hc), superman tajnosti a lzi (hc)
-spiderman hrichy minulosti
-crew2 1-52
-dckk 1-100
-black label (cca 10)


Osobne Praha nebo zasilkovna/balikovna


andik007 [08:05:28 18.5.2024]
Ahoj,
v pripade zajmu, predani Pardubice, Hradec a okoli, ted budu nejakou dobu Melnik
Nebo zasilkovna po platbe predem.

145 UKK 99: X-Men: Soumrak mutantů
200 World of WarCraft 1: Walter Simonson
490 Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta
145 Nejmocnější hrdinové Marvelu č. 2 - Spider-man
250 Sin City 2, - Ženská, pro kterou bych vraždil - město hříchu.
250 Sin City 1, - Drsný sbohem - město hříchu.
250 Sin City 6, - Chlast, děvky a bouchačky - město hříchů.
400 Red Meat 2.
350 Plášť - edice deluxe: Joe Hill
120 PAC & PUSSY Albrecht Smuten
150 Mýty 1. - Legendy v exilu
120 Kůstek 1. - Útěk z Kůstkova
120 Kůstek Velké kraví dostihy
1900 Zamek a klic komplet nebo 550/ks
290 Hitman VIII. - Zavíračka
145 DC KK 3: Green Lantern - Tajemství původu
145 Dvanáctý Doctor Who - Terorformace
145 UKK 112: Captain America a Falcon: Utajená říše
180 Calvin a Hobbes
145 DC komiksový komplet 4. - Batman a syn
145 DC komiksový komplet 1. - Batman - Ticho Kniha první
145 Avengers Na věky věků 2
145 AVENGERS Nejmocnější hrdinové Marvelu




Ach, vy dívky mládím zmítané 3 (volajmahope)
Hellblazer, John Constantine: Syn člověka (Plotpoint)
Ach, vy dívky mládím zmítané 3 (kristina_kaderova)



Crwecon 2023
Crwecon 2019
Crwecon speciál
Crwecon 2018
Crwecon 2017
Crwecon 2016
Crwecon 2015
Crwecon 2014
Crwecon 2013
Crwecon 2012
Crwecon 2011
Crwecon 2010
Crwecon 2009
Crwecon 2008
Crwecon 2007 Komiksové trailery
Comic-Con - reportáž