Hellblazer: Syn člověka (2. vydání)

Hellblazer: Syn člověka (2. vydání)
-10 % sleva
Série:
Hellblazer
Žánr:
Fantasy a sci-fi , Horor, zombie, thriller
Scénář:
Garth Ennis
Kresba:
John Higgins
Překlad:
Štěpán Kopřiva
Datum vydání:
30. duben 2024
Počet stran:
124
Vazba:
brožovaná
Tisk:
barevný
Formát:
168 × 258 mm

Základní cena: 349 Kč Vaše cena s DPH: 314 Kč

Smrt neoblafneš... ale když ti někdo přiloží bouchačku k hlavě, budeš se o to fakt hodně snažit. Což zjistil John Constantine ve chvíli, kdy potkal Harryho Coopera. Král londýnského podsvětí chtěl oživit mrtvého syna a teď – o šestnáct let a jeden antiexorcismus později – ovoce tehdejšího Constantinova zoufalého činu konečně dozrálo, puklo a zalilo Londýn shnilou šťávou. A Constantine, o něco starší a o nic moudřejší, se konečně musí postavit tváří v tvář noční můře, kterou vyvolal.

V komiksu HELLBLAZER: SYN ČLOVĚKA se slavný scenárista Preachera, Hitmana a Punishera Garth Ennis opět spojil se svým kreslířským parťákem z minisérie Pride & Joy Johnem Higginsem a vytvořili spolu příběh o minulosti, která se vrací jako bumerang, o minulosti, která vám udělá z mozku led, z kůže struhadlo a z duše černou díru.

Galerie 5

Komentáře 19

Fry

Fry #287058

Uvažuje se výhledově o nějakém dalším Hellblazerovi?

lamahe

lamahe #287063

Zišlo by sa to hlavne pri vypredanom titule Hellblazer: Těžké časy...

martin28

martin28 #287069

Chtělo by to další knihy.

hellblazer

hellblazer #287084

Chtělo by to run Gartha Ennise v omnibusu.

Jiří Pavlovský

Jiří Pavlovský #287088

@hellblazer To by byl velký omnibus, on u série vydržel celkem dlouho. Byť finále je spíš slabší, u něj se to vždycky zvrhne v diskuze o irsku a náboženství, to radši zůstat u jeho začátků. Spíš by se mi líbil Mike Carey, ale toho jsme zkoušeli a zase tak to nezabodovalo.

Killingjoke

Killingjoke #287091

@Jiří Pavlovský Ovšem aspoň dotisk Azzarellových Těžkých časů byste udělat fakt mohli. Nejsem sám, komu tahle jediná kniha chybí v celé sérii, která je jinak v pohodě dostupná. ;)

Fry

Fry #287092

@Jiří Pavlovský já úplně nerozumím podle čeho se hodnotí co zabodovalo nebo nezabodovalo, protože pokud vím tak to vycházelo pouze v magazínu CREW a tam se nedalo nijak hlasovat o tom co je nebo není populární.

Skull

Skull #287093

@Jiří Pavlovský Mike Carey? To myslíte omnibus MEZI ŘÁDKY, nebo LUCIFERA? To by se mi taky líbilo, ale obojí je vlastně více méně dostupné...
Každopádně reedice Hellblazera: Těžkých časů by přišla vhod, taky mi chybí, a když jste reeditovali jedničku...

Jiří Pavlovský

Jiří Pavlovský #287096

@Killingjoke Právě. To je příklad té knihy, která je sice vyprodaná, ale pokud bychom udělali dotisk, tak se prodá tak 50 ks... a pak to poteče tempem 2 knihy ročně. Tohle je kategorie "jsme rádi, že se po dlouhé době vrátily náklady".

Jiří Pavlovský

Jiří Pavlovský #287097

@Fry Dá se poznat z několika věcí - hlavně z toho, jestli to přitáhne další lidi k sérii (což se nestalo). Nebo samozřejmě z reakcí, které nebyly nic moc. Na to, že jsme tohle považovali za skvělý díl, to bylo celkem slabé.

Krt

Krt #287102

@Jiří Pavlovský Já si třeba nejsem jistý, jestli v tu chvíli byl Carey nejlepší volba - jednak vycházely po Luciferovi Mezi řádky, takže ho bylo lehce plno, a je typ autora, který hodně provazuje linky pro pozdější události. Careyho run bych viděl spíš jako vhodný pro stávající fanoušky postavy než pro nové čtenáře. Myslím, že jste měli šťastnější ruku u výběru samostatnějších povídek v dřívějších Crwích (Ennis, Ellis, Morrison, a vlastně i Delano), z toho kouzlo té figury čišelo a šlo to na komoru víc. Takže za mne, kdyby šlo ještě někdy zkoušet Hellblazera, tak bych to viděl na Dangerous habits či podobnou klasiku od Ennise nebo nějaký průřezový povídkový sborník.
Ještě by možná mělo smysl vydat ten příběh od Gaimana v rámci vertigovské antologie Midnight days, což je jedna z mála věcí od něj, mající spojitost se Sandmanem, která u nás nevyšla. Ale s tím už jsem kdysi otravoval.

Vašek Šťasta

Vašek Šťasta #287107

@Krt Koukal jsem a ten sborník Midnight Days vypadá dost dobře, kreslíři jako Mignola, McKean a Aragonés. Nevím, jak příběhově, ale zrovna tomu příběhu s Constantinem ta kresba sedí a doplňkové příběhy k Bažináči by se šikly. O Midnight Theatre ani nemluvě.

Skull

Skull #287103

Možná to tak bude, na Trhu knih TĚŽKÉ ČASY poptává asi 25 lidí... včetně mne. A jak to je se SYNEM ČLOVĚKA? Jak se dotisk prodává?

Skull

Skull #287109

@Skull Pardon, to měla být reakce na pana Pavlovského, k tomu Hellblazerovi...

Jiří Pavlovský

Jiří Pavlovský #287111

@Skull Ještě je brzo. On se Hellblazer nakonec vždycky nějak prodá, ale trvá to léta.

Skull

Skull #287118

Slibuju, že si doplním všechny, které jste vydali. :-)