Sandman: Lovci snů

Sandman: Lovci snů
-10 % sleva
Série:
Sandman
Žánr:
Fantasy a sci-fi
Scénář:
Neil Gaiman
Kresba:
P. Craig Russell
Datum vydání:
28. srpen 2015
Počet stran:
144
Vazba:
vázaná s přebalem
Tisk:
barevný
Formát:
174 × 265 mm

Další příběh ze světa Sandmana od Neila Gaimana! Tentokrát se vracíme do minulosti... a do Japonska.
Gaiman, za pomocí kreslíře P. Craiga Russella, přichází s příběhem o mnichovi a magické lišce, která se do něj zamiluje. Jenže tu jsou ještě démoni a japonský císař, kteří usilují mnichovi o život. A taky Vládce snů, samozřejmě.

Co na Sandmana říkají naši čtenáři?

Příjemná pohádka pro dospělé s dokonalou kresbou. /Lenny/

Russel báječně adaptoval Gaimanovu knihu a obálky Yuko Shimizu jsem úžasný. Bavil jsem se:). /DEmnoG/

Jako jiní Sandmani, i tento snoubí krásu obrazů s krásou příběhu a dělá to s grácií samuraje, který Vám jedním úsporným pohybem probodne srdce a pak si v klidu sedne a dopije si své saké. Měl jsem trošku strach z kombinace Sandman a Japonsko, ale myslím že by ani Usagi proti tomu nic nenamítal. /koudy/

Opět úžasný čtenářský zážitek, krásný příběh doprovázený nádhernou kresbou. Japonská mytologie naroubovaná na sandmanovský svět, či možná naopak, se skvěle vydařila a celkové vyznění ve mně zůstane ještě hodně dlouho. Ještě o chloupek přitalčit na štětec a Pán snů by vypadal jako manga postavička. Což jeho účesu nevadí, a to je hlavní. /George Walker Bush/

Příjemná pohádka zasazená do starobylého Japonska se Sandmanem tahající za oponou za nitky. I přes relativně normální stránkový rozsah knihy jde o jednohubku s malým podílem textu. O to víc hraje prim velmi stylová grafická stránka věci, kterou fanoušci Sandmana zaručeně poznají. Citlivá předloha, velmi citlivě podaná s citem převedená do české edice. Kniha, která určitě stojí za to. /louza/

Uvedené komentáře byly přejaty ze serveru www.comicsdb.cz

Galerie 5

Komentáře 9

Grrr #267905

Díky moc, krásná kniha. Jen jedna poznámka, nešlo by nějak sjednotit směr psaní názvu a autora na boku knih. Sandman byl od vrchu dolů, Věčné noci taky a Lovci snů najednou obráceně. V knihovně to nevypadá úplně nejlíp.

Litoš #267906

Grrr: Sandmani byly naše skoro první knížky, to jsme ještě netušili, že je pro české hřbety úzus dělat to opačně než Američané. Dojeli jsme řady a u nových věcí už se to dělá po česku. Věčné noci a Lovce snů bereme, že to nená ta základní řada Sandmana (taky to má jinou vazbu a tak). Jo, člověk se postupně učí...

rooty

rooty #267907

Taky se mi moc líbila, děkuji za vydání.Příští rok plánujete taky něco z jeho světa?

Pavlovský

Pavlovský #267908

rooty: Tak už vyšla nová sandmanovská kniha, tak na ní samozřejmě máme zálusk.

wittgenstein

wittgenstein #267909

Ještě nevyšla, Jirko. Poslední číslo té minisérie vyjde 30. září, sebrané jako hardcover v listopadu. Sleduju to jako ostříž, z pochopitelných důvodů :)

rooty

rooty #267910

Pan Janiš - A kdy se můžeme tedy těšit na české vydání? Probíhá už překlad vydaných dílů a jaký je ten nový Sandman?

Doppelganger #267911

Litoš: já bych byl tedy radši, kdybyste to nedělali po česku... (BBArt i COmicsCentrum to taky nedělají po česku). Český systém mi připadá dost zvláštní - když knihu položím, tak je nápis nelogicky vzhůru nohama.

wittgenstein

wittgenstein #267912

Číst nového Sandmana je jako vklouznout do dobře vyšlápnutých mokasínů: velmi příjemné, velmi povědomé. (Četl jsem pět dílů ze šesti, takže nějaký soud nad scénářem si nechám na potom, ale zatím je to samozřejmě nadprůměr.) Nakresleno je to naprosto úchvatně; což musím říct i já, který obvykle dávám pozor spíš na ta slova.
Překládat jsem ještě nezačal, čekám na definitivní verzi, ale pokud půjde všechno dobře, pak by to v češtině mohlo vyjít už počátku roku 2016 (fakt záleží na tom, kdy dostanu podklady.

Kapis #267913

wittgenstein: Juchajdááá, velice dobré zprávy!!!
Jinak velice dobrá práce na Lovcích snů;)