Šógunův popravčí

Datum vydání:
9. říjen 2024

Jiří Pavlovský

Slavná manga klasika, která je určená nejen fanouškům žánru (rozhodně těm dospělejším), ale i milovníkům japonské historie (zvláště podivných detailů, týkajících se soudního systému, poprav, výroby mečů či požárů), kriminálních příběhů (pokud jste četli soudce Ti, tak tohle vám nemůže v knihovně chybět) i samurajských bitek. A do toho tu máte ještě nějaké ty tragické osudy, erotické scény, silné emoce a ještě silnější hrdiny, lidská dramata... a samozřejmě, popravy.

Jošicugu, Asaemon Jamada třetí, je oficiální šógunův otameši. To znamená, že pro šóguna testuje kvalitu mečů – a to na tělech živých či mrtvých odsouzenců.

Ačkoliv jsou jeho životní příběhy smyšlené, vycházejí ze skutečných událostí a jsou s velikou pečlivostí zasazené do kontextu historických reálií. Není divu, když jsou pod touto knihou podepsaní dva giganti japonského samurajského komiksu, autoři proslulé série Vlk samotář a mládě, Kazuo Koike a Goseki Kodžima!

Obsáhlá, cca 750 stránková kniha přináší 11 příběhů, které ukazují různé tváře starého Japonska. Součástí knihy je i obsáhlý doslov překladatelky Anny Křivánkové, která zasazuje komiks i dobu do patřičných souvislostí.


Scénář:
Kazuo Koike
Kresba:
Góseki Kodžima
Datum vydání:
8. říjen 2024
Počet stran:
756
Vazba:
brožovaná
Tisk:
černobílý
Formát:
145 × 215 mm

Galerie 10

Komentáře 2

Adam

Adam #287235

Máte v plánu vydat i zbývající kapitoly? To by byly další 4 knihy, pokud se nepletu.
A nějaké omnibusy Lone Wolf & Cub by rozhodně potěšily.

Jiří Pavlovský

Jiří Pavlovský #287241

@Adam Tohle jsme zvolili, protože jsou to uzavřené příběhy... ale ano, pokud bude zájem, další knihy vydáme.