Září s Batmanem! 🦇

Datum vydání:
16. září 2024

Kateřina Vimmerová

Batman slaví 85 let!
Během téměř devíti dekád toho Temný rytíř stihl opravdu hodně! Od svého debutu v Detective Comics #27, který vyšel 30. března 1939, se Batman objevil v odhadem 15 000 komiksech a více než 50 filmech (včetně těch animovaných). Oslavte s námi tenhle významný milník! Třeba nákupem nového komiksu. S výběrem vám možná pomůže nová kategorie na našem e-shopu. ;) 

Galerie 9

Komentáře 3

Skull

Skull #287169

Proč se slaví v září, když první příběh s Batmanem vyšel 30. března?

Katka Vimmerová

Katka Vimmerová #287175

@Skull Je to tam hlavně proto, že Batman Day se obvykle slaví 3 sobotu v září. A i když máte pravdu, že první příběh vyšel v březnu, DC na to šlo spíš pragmaticky.
Celkově jde o strategické rozhodnutí přilákat více fanoušků v období, které není přeplněné jinými velkými událostmi a oslovení širšího publika mimo komiksové kruhy. Pokud si to dobře vybavuji, tak v období zima/jaro obvykle vydávají velké filmy (Batman, Flash), v létě je pro změnu Comic-Con San Diego a tak tu zbývá to září. A to je současně i začátkem nového školního roku. Mazané, co? =D

Skull

Skull #287178

@Katka Vimmerová Děkuju za obšírné vysvětlení. Tušil jsem, že za tím budou podobné důvody - asi jako když britská královna slavila narozeniny o řadu měsíců později kvůli počasí... :-)