crew.cz | zajímavosti

Zajímavosti

Remains

obrázek k zajímavosti Zombie útočia. Opäť...

Komiksový scenárista a spisovateľ Steve Niles má fakt smolu. Darí sa mu pokiaľ ide o jeho komiksy, od 30 days of night, cez Criminal Macabre až po Batman: Gotham County Line. On má smolu pokiaľ ide o filmové adaptácie jeho komiksov. Buď sú veľmi dobré, veľmi pozerateľné, s výborným hereckým obsadením, ako 30 dní dlhá noc. Alebo sú to neskutočné sračky, s amatérskymi hereckými výkonmi, ktoré je bolestivé pozerať. Konkrétne 30 days of night: Dark days (úmysel dobrý, prevedenie hrozivé) a minuloročné Remains, ktoré robí komiksovej predlohe neskutočnú hanbu svojou stupiditou a zlým prevedením. Ten film nezachránil ani Lance Reddick, tiež známy ako ten černoch zo seriálov Lost a Fringe. A pri tom je komiksová predloha tak geniálne jednoduchá.

Začalo sa to idiotom. Teda, začalo sa to istou udalosťou. Idiot prišiel potom a zohral dôležitú úlohu. Tretí jún roku 2005 mal byť tým najlepším dňom nielen pre Ameriku, ale pre celý svet. Po rokoch vojny a zbrojenia krajín sa ľudia prebrali a rozhodli sa, že chcú mier. Zvolili novú prezidentku slobodného sveta, usporiadali celosvetovú konferenciu vodcov a vedcov a rozhodli sa, že zničia všetky jadrové hlavice. V Amerike to označovali ako Deň mieru a keďže Amerika musí byť vždy o krok vpred, vymysleli nový spôsob ako zbaviť svet jadrovej hrozby. Prišli na techniku, ktorou mohli neutralizovať radiáciu a navždy zničiť hlavice. Nazvali to Jadrová pec. Na miesto „pečenia“ prišiel, s tisíckami ďalších divákov, spomínaný idiot. Volal sa Spaulding a jeho najväčšou záľubou bolo stláčať červené tlačidlá, ktoré boli označené nápisom Nebezpečenstvo.

To jedno tlačidlo odpálilo všetky jadrové hlavice pripravené na „pečenie“ a radiácia z toho výbuchu behom niekoľkých hodín zahalila celý svet. Žiadna krajina nebola ušetrená, všetci boli spálený. Ale našlo sa pár výnimiek. Jednou z nich bol Tom Bennett. Pred koncom sveta pracoval v kasíne nevadského hotela Silver Star a pred smrťou ho zachránil jeho penis. A dievča menom Tori. Tom sa ju pokúšal niekoľko týždňov zbaliť, hral sa na romantika, ale nakoniec počúvol svoju nadržanosť a vytiahol z rukáva esá. Opäť sa potvrdilo, že drogy sú bránou ku nepoznaným pôžitkom. Tak sa naša dvojica kvôli súkromiu zatvorila do trezoru a tam fetovali, šukali a fetovali, až kým sa fet neminul. Keď otvorili dvere trezoru, zistili, že v kasíne a zrejme aj celom hotely, zostali sami. A potom sa stalo niečo oveľa horšie.

Vidíte? Je to také jednoduché. Chápem, že komiks a film sú rozdielne médiá, ale Remains nie je Walking dead. Nejde o taký preslávený komiks a určite v ňom nevystupuje tucet hlavných postáv. Žiadne zmeny neboli nutné. Vo filmovej verzii Remains mohli nechať iba tri hlavné postavy, nemuseli tam pchať ďalších a ďalších preživších, ktorých mená si ani nepamätám a boli iba žrádlom pre zombie. Celý film o prežití sa zvrtol v déčkový, podpriemerný debilfest, ktorý svojou retardovanosťou môže konkurovať romerovke Land of the dead. Steve Niles má fakt smolu. Po príbehovej stránke je komiksové Remains bezchybné, to čo začína ako klišé naberie zaujímavý zvrat a koniec je krásne vypointovaný. Vo filme bol záver síce rovnaký, ale pointa sa vytratila rýchlosťou konského prdu.

Ďalšou bezchybnou vecou na Remains (komiksovom) je kresba Kierona Dwyera. Ten je po kresebnej stránke niečo ako kresličský brat Tonyho Moorea (Walking dead). Ich štýly sú veľmi podobné, len Kieron viac používa tieňovanie a menej detailov. Dwyer už mal v minulosti so zombiami dočinenia v príbehu XXXombies, v ktorom scenárista Rick Remender spojil zombie apokalypsu s natáčaním porna.

Komiksové Remains absolútne odporúčam. Ide o uzavretú minisériu, ktorá sa nedočkala úctyhodného sfilmovania a narozdiel od spomenutého filmu stojí za vašu pozornosť. Komiks áno, film absolútne nie.

připojená galerie

10.9.2012 vložil Marek "Keram" Barányi    Komentáře: 1



Infomail

Chcete-li od nás dostávat informační newsletter, vyplňte zde svou mailovou adresu


Potvrzením (stiskem tlačítka OK) souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů dle nových podmínek GDPR platných od 25. 5. 2018.

Kompletní znění podmínek






Auditorium

Pavlovský [19:03:48 26.3.2024]
rck: Bude 8. 6. opět v klubu Cross! Brzo to ohlásíme oficiálně.


rck [14:03:40 26.3.2024]
Dobrý den, už se ví termín Crweconu? Děkuji


Pavlovský [18:03:54 24.3.2024]
Šupina: Zajímavá otázka. Zatím jsme o tom ale nepřemýšleli, uvidíme.


Pavlovský [18:03:24 24.3.2024]
X_ander: Ne, Krysí královny jsme uzavřeli první sérii a dál to nepůjde, nebyl zájem. Škoda. Appleseed zatím neplánujeme, ale úplně vyloučené to není. Tady je prostě jen blbý, že Ghost in the Shell je od něj prostě nejlep....


x_ander [17:03:19 24.3.2024]
A ještě si dovolím druhý dotaz - pokračování Rat Queens je reálné? Díky.


Aktuality

Ohlašování na květen IV.

Martin [15:03:34 26.3.2024]
Nebo kdyby to alespoň vydali komplet v jedné knize... škoda no.


Peťa [13:03:36 26.3.2024]
Souhlas že tady bych to bral taky v pevné (první díl) Škoda že to nedotisknou


Martin [17:03:00 25.3.2024]
Škoda že k tomu nevydáte i jedničku v pevných. Paperback se mi u tohoto komiksu kupovat nechce.


Harleen (Black Label) - vydání v omezeném nákladu

ňouma [21:03:33 21.3.2024]
Fort: Tak to ten trusomet byl lepší nápad. Ale ve skutečnosti Young Adult rád nemám. A úspěšný to je, jenom ne v Crwi. To sou ty Stmívání, Shadowhunteři a tak. A Buffy a tak. Řek bych že půlke knih co se dneska prodávaj ....


Vydali jsme

Tvá dubnová lež 5

Dejv [22:03:27 25.3.2024]
Fakt se těším na další dííííl!!!! Kdyby každý měsíc vyšel jeden díl, žil bych v pohádce asi xDD


Modrá CREW

xflori01 [21:41 02.12.2023]
Za Zabijáka v dalších číslech jsem rád, ale trošku mně mrzí, že není v dalším díle nějaký navrátivší. Už se dost těším na poslední číslo Orbitalu.


Pavlovský [11:06 04.04.2023]
lamahe: Díky za tip! Už jsme se k tomu dostali a vypadá to zajímavě. Píšeme si to do seznamu věcí, o kterých se dá uvažovat... ale teď máme soupisku MC už dost plnou. Tak uvidíme.


lamahe [00:02 03.11.2022]
Čo tak The Transporter od dua Roulot / Armand? Vydáva Le Lombard. Asi jediná kontra je, že to ešte nie je dokončené. Ale vyzerá to skvelo a rozsah v dvoj-knihách (obvyklých pre Modrú crew) by tiež sedel.




Zavrk [09:03:00 27.3.2024]
Ahojte,

Prodám komplet serii Preacher - Kazatel - všechny díly 1-10 včetně 3! Knihy jsou v bezvadném stavu, čtený pouze 1.-3. díl (1x), jinak uložené roky v knihovně - nabídněte cenu, pokud máte zájem

Vážným zájemcům samozřejmě pošlu fotky, ale do mě zná, ví, že mám knihy vždy v nejlepším stavu

E-mail: zavrk@volny.cz


Zavrk [09:03:19 27.3.2024]
Omlouvám se všem, sypu si popel na hlavu. Nic jsem nezkoušel schválně, jen jsem idiot a neověřil jsem si, že jsou knihy ještě dostupné, fakt mě to nenapadlo, když jsou některé už starší :) Snažím se rozprodat poslední MDEKy v pevné co mám a omlouvám se, pokud jsem touto nabídkou někoho naštval, rozhodně jsem to neměl v úmyslu. Prosím ignorujte tuto nabídku a děkuji za informace, už se mi to nestane. Za chvíli sem šoupnu relevantní nabídku a promite ještě jednou


Ondrej [12:03:27 26.3.2024]
Zavrk co to tady zkoušíš?
Všechny mdeky v pevné vazbě jsou stále dostupné na eshopu Crew!
Za více než polovičny ceny co chceš ty!
Jsi normální?




Blue Lock 1 (TV Blesk)
Afterpunk (iDnes)
Afterpunk (Česká televize)



Crwecon 2023
Crwecon 2019
Crwecon speciál
Crwecon 2018
Crwecon 2017
Crwecon 2016
Crwecon 2015
Crwecon 2014
Crwecon 2013
Crwecon 2012
Crwecon 2011
Crwecon 2010
Crwecon 2009
Crwecon 2008
Crwecon 2007 Komiksové trailery
Comic-Con - reportáž