crew.cz | zajímavosti

Zajímavosti

Bloodshot

obrázek k zajímavosti Dokonalý vojak...


Vydavateľstvo Valiant Comics sa v deväťdesiatych rokoch pokúšalo konkurovať velikánom Marvel, DC a Image Comics. V roku 1994 bolo odkúpené hernou spoločnosťou Acclaim Entertainment, ale ani to Valiant nezachránilo pred bankrotom. Po mnohých rokoch a mnohých súdnych procesoch získali majitelia nového vydavateľstva, Valiant Entertainment, späť všetky svoje licencované postavy a rozhodli sa, že je načase predstaviť ich najnovšej generácii čitateľov. Vydavateľstvo sa predstavilo v máji sériou X-O Manowar (píše Robert Venditti, kreslí Cary Nord). Po nich sa predstavia série Harbinger (píše Joshua Dysart, kreslí Khari Evans), Archer & Armstrong (píše Fred Van Lente, kreslí Clayton Henry) a Bloodshot (píše Duane Swierczynski, kreslí Arturo Lozzi). Posledná menovaná séria ma nalákala obálkou, na ktorej je zobrazený albín s červeným kruhom na hrudi.

Raymond Garrison je typický príklad chlapa o akom snívajú ženy. Je vysoký, blonďavý, svalnatý, má modré oči a so špáratkom v kútiku úst vyzerá takmer tak cool ako Ryan Gosling vo filme Drive. Ale Raymond nie je iba dokonalý chlap, on je jeden z tých z najlepších akých kedy americká armáda (konkrétne špeciálna jednotka SEALs) splodila. A teraz ho jeho vlasť, krajina, ktorá nás naučila, že strkať penis do jablkového koláča je normálne, opäť potrebuje. V Afganistane došlo počas veľmi dôležitej misie k divnému incidentu. Američania vyslali svojho človeka menom Apanewicz, aby celú vec vyšetril, ale padol do zajatia. A je Raymondovou úlohou aby ho vyslobodil. O hodinu neskôr, vyskakuje náš hrdina z lietadla nad Afganistanom. O päť sekúnd neskôr, ho zasiahne teplom navádzaná strela, ktorá roztrhá jeho telo na kusy.

Spomínate si ako som písal, že Raymond Garrison je jeden z tých z najlepších akých kedy americká armáda splodila? Tak to bola pravda. Raymond Garrison je síce mŕtvy, ale jeho telo, prenesené do márnice nepriateľskej armády, sa začína rýchlo regenerovať. Už nejestvuje vysoký, blonďavý a svalnatý muž s modrými očami. Teraz je tu vysoký, tmavovlasý, albínsky a svalnatý muž s červenými očami. Volá sa Bloodshot a za svoje rýchle uzdravovanie vďačí robotickým nanitom. Tí nielenže jeho telo dokážu vyliečiť z akéhokoľvek zranenia, ale vďaka nim má zosilnené všetky zmysly, mysľou dokáže ovládať elektronické zariadenia a krátkodobo môže prevziať cudziu podobu. V podstate, je dokonalý vojak, ktorý efektívne zmasakruje každého kto sa mu postaví do cesty. Ale čo ak bojuje za nesprávnu krajinu?

Duane Swierczynski je u nás známy hlavne vďaka knihám zo série Level 26. V roku 2007 ho naverbovalo vydavateľstvo Marvel Comics a on pre nich napísal príbehy, v ktorých vystupovali Moon Knight, Punisher, Cable, Iron Fist a Deadpool. Pre DC Comics píše najnovšiu sériu Birds of prey a IDW si ho najalo, aby zdokumentoval Godzilline najnovšie eskapády. Teraz dostal na starosť najnovšiu inkarnáciu Bloodshota a musím povedať, že sa mu to vážne podarila. Príbeh sa krásne valí vpred ako parný valec, bez zbytočných odbočiek. Po vlažnom začiatku prichádza na rad akcia, akcia a opäť akcia. Swierczynski do príbehu výborne zakomponoval informácie o predchádzajúcich inkarnáciách Bloodshota a odhalenie „pravdy“ je poriadne úderné.

Talian Arturo Lozzi zatiaľ nakreslil iba pár komiksov (hlavne talianských) a tucet obálok, ale to neznamená, že by jeho kresba nestála za to. Práve naopak. Je absolútne perfektná, podobne ako v ostatných, reštartovaných komiksoch od Valiant Entertainment. A vôbec neslúži na maskovanie hlúpeho príbehu, ako majú vo zvyku iné, známejšie vydavateľstvá.

Ak máte radi antihrdinov, ktorý sú napoly kyborgovia, alebo maximálne nezabiteľný a nemajú to tak celkom v hlave v poriadku, ako napríklad niektorá z postáv Štepána Kopřivu, alebo Jiřího Kulhánka, tento komiks sa vám bude páčiť.

připojená galerie

16.7.2012 vložil Marek "Keram" Barányi    Komentáře: 0



Infomail

Chcete-li od nás dostávat informační newsletter, vyplňte zde svou mailovou adresu


Potvrzením (stiskem tlačítka OK) souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů dle nových podmínek GDPR platných od 25. 5. 2018.

Kompletní znění podmínek






Auditorium

Pavlovský [19:03:48 26.3.2024]
rck: Bude 8. 6. opět v klubu Cross! Brzo to ohlásíme oficiálně.


rck [14:03:40 26.3.2024]
Dobrý den, už se ví termín Crweconu? Děkuji


Pavlovský [18:03:54 24.3.2024]
Šupina: Zajímavá otázka. Zatím jsme o tom ale nepřemýšleli, uvidíme.


Pavlovský [18:03:24 24.3.2024]
X_ander: Ne, Krysí královny jsme uzavřeli první sérii a dál to nepůjde, nebyl zájem. Škoda. Appleseed zatím neplánujeme, ale úplně vyloučené to není. Tady je prostě jen blbý, že Ghost in the Shell je od něj prostě nejlep....


x_ander [17:03:19 24.3.2024]
A ještě si dovolím druhý dotaz - pokračování Rat Queens je reálné? Díky.


Aktuality

Ohlašování na květen IV.

Martin [15:03:34 26.3.2024]
Nebo kdyby to alespoň vydali komplet v jedné knize... škoda no.


Peťa [13:03:36 26.3.2024]
Souhlas že tady bych to bral taky v pevné (první díl) Škoda že to nedotisknou


Martin [17:03:00 25.3.2024]
Škoda že k tomu nevydáte i jedničku v pevných. Paperback se mi u tohoto komiksu kupovat nechce.


Harleen (Black Label) - vydání v omezeném nákladu

ňouma [21:03:33 21.3.2024]
Fort: Tak to ten trusomet byl lepší nápad. Ale ve skutečnosti Young Adult rád nemám. A úspěšný to je, jenom ne v Crwi. To sou ty Stmívání, Shadowhunteři a tak. A Buffy a tak. Řek bych že půlke knih co se dneska prodávaj ....


Vydali jsme

Tvá dubnová lež 5

Dejv [22:03:27 25.3.2024]
Fakt se těším na další dííííl!!!! Kdyby každý měsíc vyšel jeden díl, žil bych v pohádce asi xDD


Modrá CREW

xflori01 [21:41 02.12.2023]
Za Zabijáka v dalších číslech jsem rád, ale trošku mně mrzí, že není v dalším díle nějaký navrátivší. Už se dost těším na poslední číslo Orbitalu.


Pavlovský [11:06 04.04.2023]
lamahe: Díky za tip! Už jsme se k tomu dostali a vypadá to zajímavě. Píšeme si to do seznamu věcí, o kterých se dá uvažovat... ale teď máme soupisku MC už dost plnou. Tak uvidíme.


lamahe [00:02 03.11.2022]
Čo tak The Transporter od dua Roulot / Armand? Vydáva Le Lombard. Asi jediná kontra je, že to ešte nie je dokončené. Ale vyzerá to skvelo a rozsah v dvoj-knihách (obvyklých pre Modrú crew) by tiež sedel.




Zavrk [09:03:00 27.3.2024]
Ahojte,

Prodám komplet serii Preacher - Kazatel - všechny díly 1-10 včetně 3! Knihy jsou v bezvadném stavu, čtený pouze 1.-3. díl (1x), jinak uložené roky v knihovně - nabídněte cenu, pokud máte zájem

Vážným zájemcům samozřejmě pošlu fotky, ale do mě zná, ví, že mám knihy vždy v nejlepším stavu

E-mail: zavrk@volny.cz


Zavrk [09:03:19 27.3.2024]
Omlouvám se všem, sypu si popel na hlavu. Nic jsem nezkoušel schválně, jen jsem idiot a neověřil jsem si, že jsou knihy ještě dostupné, fakt mě to nenapadlo, když jsou některé už starší :) Snažím se rozprodat poslední MDEKy v pevné co mám a omlouvám se, pokud jsem touto nabídkou někoho naštval, rozhodně jsem to neměl v úmyslu. Prosím ignorujte tuto nabídku a děkuji za informace, už se mi to nestane. Za chvíli sem šoupnu relevantní nabídku a promite ještě jednou


Ondrej [12:03:27 26.3.2024]
Zavrk co to tady zkoušíš?
Všechny mdeky v pevné vazbě jsou stále dostupné na eshopu Crew!
Za více než polovičny ceny co chceš ty!
Jsi normální?




Batman 1: jejich temné plány 1 (volajmahope)
Blue Lock 1 (TV Blesk)
Sbohem, Eri (Alex´s manga and books)



Crwecon 2023
Crwecon 2019
Crwecon speciál
Crwecon 2018
Crwecon 2017
Crwecon 2016
Crwecon 2015
Crwecon 2014
Crwecon 2013
Crwecon 2012
Crwecon 2011
Crwecon 2010
Crwecon 2009
Crwecon 2008
Crwecon 2007 Komiksové trailery
Comic-Con - reportáž