crew.cz | zajímavosti

Zajímavosti

Komiksový blog 10. 3. 2009

obrázek k zajímavosti She-Hulk končí, Secret Six padouší a v tanku straší

HAUNTED TANK 1,2
Po téhle sérii jsem sáhl jen z povinnosti. Sama série Haunted Tank patří do kategorie „znovuoživená vykopávka“, původní série vycházela u DC v prehistorických dobách a popisovala dobrodružství tanku, ke kterému posádka vyfasovala ducha jižanského generála. Tentokrát se děj posunul z druhé světové války blíže současnosti, do Iráku. Ale opět se zjevuje jižanský generál (tentokrát až v téměř hmatatelné podobě), aby pomáhal svému potomkovi v boji. Je tu jeden malý háček. Generálův praprapravnuk je trochu méně bílý, než by se na potomka bojovníka za práva Jihu slušelo. Což by generál ještě zkousnul, daleko víc problémů s tím má jeho levobočivý potomek.
Takže víc než o střílení chlápků s ručníky na hlavách je to o tom, jak se černošský voják smířuje s faktem, že jeho prapředek si ho snaží získat hláškami, jako třeba, že v armádě znal i několik slušných negrů.
Prostě, z klasické válečné akčárny se stala silně politicky nekorektní zábava ve stylu Vertiga.
3/5

SHE-HULK 38
Tak nám zrušili She Hulk.
Jak říká Petr David: „Děsně mě to překvapilo... vždyť přece tuhle sérii ještě nikdy nezrušili a navíc komiksy s ženskými hrdinkami jsou tak úspěšné.“
Pro jistotu vysvětlím – byl ironický. She-Hulk byla rušená a znovuoživovaná častěji, než si převlékala spodní prádlo. První, ještě Leeho série přežila 25 dílů, do padesátky to dotáhl parodický John Byrne... a pak bylo dlouho ticho, až se v nedávných letech objevila právnická řada Dana Slotta, která to sice doklepala jen do dvanáctého sešitu, ale vzápětí se znovu probrala a přihodila dalších 21 dílů. Dan Slott udělal z She-Hulk Ally McBealovou v zeleném. Přišel se spoustou dobrých nápadů... třeba už s několikát zmiňovanou Spider-Manovu žalobu Daily Bugle za nactiutrhačské články, která mu mohla přinést spoustu peněz... kdyby nebyl mezi obviněnými i oblíbený synovec May Parkerové Petr.
U čísla 22 převzal po Slottovi řadu vyzkoušený křísič druholigových postav Peter David, který z She-Hulk udělal lovce lidí. A i když David jako obvykle předvedl solidní výkon a přišel se spoustou zajímavých scén (třeba co se stane, když si Absorbing Man, který se mění v to, čeho se dotkne – obvykle v ocel či beton – sáhne na kostičky Lego), tak jako celek to bylo takové, jaké se dá čekat, když někoho vrazíte do rozjeté řady. Snaží se udržet balanc, ale je vidět, že nemá, co s tím dělat. Žádný dlouhodobý plán. Takže David přinášel spíše minipříběhy a zajímavé a zábavné epizodky. Série skončila 38 číslem... ale už je tu All new Savage She-Hulk v podání Freda van Lente (proslavil se sérii Action Philosophers a makal i na Marvel Zombies 3), a kresbě Alexe Garnera.
3/5


SECRET SIX 1-5
Týmy padouchů jsou poslední dobou čím dál oblíbenější. Není divu, jejich skupinové vztahy jsou mnohem zajímavější, než u klasických hrdinů. Nepotřebují protivníky, vystačí si sami. Pak už stačí jen základní příběh... třeba o zakázce, která se trochu vymkne z ruky a díky které jde po anti-hrdinech polovina Dcčkovského vesmíru... a už stačí jen sledovat chemii mezi postavami a bavit se.

Deadshot: Víš, co mi přišlo zvlášť ušlechtilé a heroické a vůbec ve stylu Teen Titanů? To, jak jsi zadávil toho skinheada flákem hovězího. Vzpomínáš si, jak se mu protáčeli panenky? Dívím se, že tě před tím, než se zadusil, nepožádal o autogram.
Catman: Sklapni, Floyde.
Deadshot: A jak jsi tomu chlápkovi vykopal zuby? Mám pocit, že to samé kdysi udělal Captain Marvel. V rámci nějaké dobročinné akce, pokud si dobře vzpomínám.

Žádné hvězdy v týmu nečekejte, je to skupina béčkových záporáků a pokud narází na nějakého silnějšího soupeře, tak prostě zdrhnou.
Jednou z nejzásadnějších postav v týmu je cynický Deadshot, který má jako jediný nad událostmi trošku nadhled a dokáže dění kolem sebe správně glosovat. Catman se snaží být správným hrdinou, ale občas se zapomene a to pak jsou všude kolem k nalezení zohavené mrtvoly. Ragdoll... je prostě nechutný magor posedlý sexem. Pak tu máme lesbičku Scandal Savage... a mezi mé nejoblíbenější hrdiny patří Bane (ano, ten, co zmasakroval Batmana), ze kterého se stal lepší člověk a teď nutí ostatní, aby jedli zeleninu, chovali se hezky k ženám a hlásá, že to, co jeho kolegové nejvíce potřebují, je jeho otcovská láska.
Secret Six není žádné umělecké dílo, ale je to klasická zábavná týmovka, ve které najdete jak sympatické postavy, tak příjemné hlášky. A jelikož týmy padouchů nejsou známé dlouho výdrží, tak se složení Secret Six stále mění. Některé členy zabijí protivníci, některé jejich kolegové, někteří prostě zmizí – uvidí se, jak dlouho vydrží tahle skupina.
4/5


kliknutím na náhled zobrazíte obrázek v plné velikosti

náhled obrázku
náhled obrázku
náhled obrázku

připojená galerie

10.3.2009 vložil Jiří Pavlovský    Komentáře: 1



Infomail

Chcete-li od nás dostávat informační newsletter, vyplňte zde svou mailovou adresu


Potvrzením (stiskem tlačítka OK) souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů dle nových podmínek GDPR platných od 25. 5. 2018.

Kompletní znění podmínek






Auditorium

Pavlovský [19:03:48 26.3.2024]
rck: Bude 8. 6. opět v klubu Cross! Brzo to ohlásíme oficiálně.


rck [14:03:40 26.3.2024]
Dobrý den, už se ví termín Crweconu? Děkuji


Pavlovský [18:03:54 24.3.2024]
Šupina: Zajímavá otázka. Zatím jsme o tom ale nepřemýšleli, uvidíme.


Pavlovský [18:03:24 24.3.2024]
X_ander: Ne, Krysí královny jsme uzavřeli první sérii a dál to nepůjde, nebyl zájem. Škoda. Appleseed zatím neplánujeme, ale úplně vyloučené to není. Tady je prostě jen blbý, že Ghost in the Shell je od něj prostě nejlep....


x_ander [17:03:19 24.3.2024]
A ještě si dovolím druhý dotaz - pokračování Rat Queens je reálné? Díky.


Aktuality

Ohlašování na květen IV.

Martin [15:03:34 26.3.2024]
Nebo kdyby to alespoň vydali komplet v jedné knize... škoda no.


Peťa [13:03:36 26.3.2024]
Souhlas že tady bych to bral taky v pevné (první díl) Škoda že to nedotisknou


Martin [17:03:00 25.3.2024]
Škoda že k tomu nevydáte i jedničku v pevných. Paperback se mi u tohoto komiksu kupovat nechce.


Harleen (Black Label) - vydání v omezeném nákladu

ňouma [21:03:33 21.3.2024]
Fort: Tak to ten trusomet byl lepší nápad. Ale ve skutečnosti Young Adult rád nemám. A úspěšný to je, jenom ne v Crwi. To sou ty Stmívání, Shadowhunteři a tak. A Buffy a tak. Řek bych že půlke knih co se dneska prodávaj ....


Vydali jsme

Tvá dubnová lež 5

Dejv [22:03:27 25.3.2024]
Fakt se těším na další dííííl!!!! Kdyby každý měsíc vyšel jeden díl, žil bych v pohádce asi xDD


Modrá CREW

xflori01 [21:41 02.12.2023]
Za Zabijáka v dalších číslech jsem rád, ale trošku mně mrzí, že není v dalším díle nějaký navrátivší. Už se dost těším na poslední číslo Orbitalu.


Pavlovský [11:06 04.04.2023]
lamahe: Díky za tip! Už jsme se k tomu dostali a vypadá to zajímavě. Píšeme si to do seznamu věcí, o kterých se dá uvažovat... ale teď máme soupisku MC už dost plnou. Tak uvidíme.


lamahe [00:02 03.11.2022]
Čo tak The Transporter od dua Roulot / Armand? Vydáva Le Lombard. Asi jediná kontra je, že to ešte nie je dokončené. Ale vyzerá to skvelo a rozsah v dvoj-knihách (obvyklých pre Modrú crew) by tiež sedel.




Zavrk [09:03:00 27.3.2024]
Ahojte,

Prodám komplet serii Preacher - Kazatel - všechny díly 1-10 včetně 3! Knihy jsou v bezvadném stavu, čtený pouze 1.-3. díl (1x), jinak uložené roky v knihovně - nabídněte cenu, pokud máte zájem

Vážným zájemcům samozřejmě pošlu fotky, ale do mě zná, ví, že mám knihy vždy v nejlepším stavu

E-mail: zavrk@volny.cz


Zavrk [09:03:19 27.3.2024]
Omlouvám se všem, sypu si popel na hlavu. Nic jsem nezkoušel schválně, jen jsem idiot a neověřil jsem si, že jsou knihy ještě dostupné, fakt mě to nenapadlo, když jsou některé už starší :) Snažím se rozprodat poslední MDEKy v pevné co mám a omlouvám se, pokud jsem touto nabídkou někoho naštval, rozhodně jsem to neměl v úmyslu. Prosím ignorujte tuto nabídku a děkuji za informace, už se mi to nestane. Za chvíli sem šoupnu relevantní nabídku a promite ještě jednou


Ondrej [12:03:27 26.3.2024]
Zavrk co to tady zkoušíš?
Všechny mdeky v pevné vazbě jsou stále dostupné na eshopu Crew!
Za více než polovičny ceny co chceš ty!
Jsi normální?




Blue Lock 1 (TV Blesk)
Afterpunk (iDnes)
Afterpunk (Česká televize)



Crwecon 2023
Crwecon 2019
Crwecon speciál
Crwecon 2018
Crwecon 2017
Crwecon 2016
Crwecon 2015
Crwecon 2014
Crwecon 2013
Crwecon 2012
Crwecon 2011
Crwecon 2010
Crwecon 2009
Crwecon 2008
Crwecon 2007 Komiksové trailery
Comic-Con - reportáž