crew.cz | zajímavosti

Zajímavosti

Spider-Man: Brand New Day

obrázek k zajímavosti Jak vtipně poznamenal jeden ze zahraničních recenzentů – v současnosti existuje pouze jedno nakladatelství a jeden superhdina. Takže je jasné, že musíme psát o něm.

Ať si říká kdo chce co chce, Spider-Man je oblíbený u všech věkových kategorií. Vyrůstají na něm noví čtenáři, baví se s ním ti odrostlejší a z nostalgie u něj zůstávají zkušení harcovníci, kteří ho už dávno nevnímají coby postavu, spíš jako starého kámoše ze sousedství. Není proto divu, že odvážný krok Marvelu vyvolal tsunami pobouření, internetových flamů, zmaru, nadávek, hladomoru a banánových slupek podivně nainstalovaných před domem Joa Quesady. Stejně tak připomněl scénáristům, kdo je tady pán. Když pracujete u velkého vydavatelství, jakými jsou Marvel nebo DC, tak postavy zkrátka nevlastníte a nemůžete si s nimi dělat, co se vám zlíbí. Pokud tedy uvažujete o kariéře u jednoho z velkých vydavatelských domů, smiřte se s tím, že budete pečovat o známou postavu, vyhrajete mj. cenu Willa Eisnera, ale postupně půjde všechno z kopce a po sedmi letech dobré služby budete přemýšlet o odstranění svého jména z posledních dvou čísel. Proč? Protože se váš příběh změnil ve vydavatelský kalkul. Řekněme, že byste psali sérii Amazing Spider-Man, chtěli začít One More Day ihned po postřelení tety May a taky ho jinak zakončit. V tom případě vám odpoví: „Sorry, J. Michaele Straczynski, bude to tak, jak chce vedení Marvelu, teta May proleží v posteli alespoň rok a One More Day skončí přesně tak a tak. Ty nám to akorát napiš.“ One More Day proto skončil tak a tak, aby mohla začít staronová etapa Spider-Manova života. Brand New Day.

Od ledna letošního roku už nepotkáte série Sensational Spider-Man a Friendly Neighborhood Spider-Man, zato řada Amazing se stává skorotýdeníkem, protože bude vycházet třikrát měsíčně. Nový realizační tým kolem editora Steva Wackera upustil od dlouhodobé spolupráce s jedním týmem autorů. Naopak bude první čtyři měsíce rotovat čtyři různé týmy, i nadále má v plánu vyzobávat pro Amazing řadu zajímavá jména. Prý pochopíme, proč najeli na tento systém. Takhle vypadá rozpis prvních čtyř měsíců; v závorkách jsou poslední nebo aktuální počiny tvůrců:

LEDEN - Dan Slott (She-Hulk, Avengers: The Initiative) a Steve McNiven (Civil War)
ÚNOR - Marc Guggenheim (Flash, Wolverine) a Salvador Larroca (X-Men, newuniversal)
BŘEZEN - Bob Gale (Interstate 60, Návraty do budoucnosti) a Phil Jimenez (Infinite Cisis)
DUBEN - Zeb Wells (Heroes for Hire, Robot Chicken) a Chris Bachalo (X-Men)

Ze seznamu řemeslníků vyčuhují dvě jména. Vycházející kreslířská superstar Steve McNiven a scénárista Bob Gale, který stojí (i coby režisér) za výbornou roadmovie Interstate 60 a napsal všechny díly Návratu do budoucnosti. Vedle otázky „Kdo bude na Spider-Manovi pracovat?“ je stejně důležité i „Kdo je teď Spider-Man?“. Vězte, že Peter je svobodný mladík kolem pětadvaceti let, pendluje mezi domem zdravé tety May a hledáním podnájmu, mezi fotografováním, učením a studiem, mezi dívkami, mezi Peterem Parkerem a Spider-Manem… Má opět mechanická udělátka na pavučiny, hluboko do kapsy a nikdo nezná jeho tajnou identitu. MJ ztratil kvůli něčemu, co se brzy dovíme. Marvel si pomocí magie vyzobal, co se mu hodí do krámu, aniž by musel cokoli vysvětlovat. Na scéně se tak znovu objevuje kdysi mrtvý Harry Osborn, který si nepamatuje, že někdy přebral tatínkovo povolání zloducha, ale Gwen Stacyová je mrtvá. Lidé si pamatují, že Spider-Man během Civil War sundal masku, ale už si nedokáží vybavit, kdo se pod ní skrýval… Tohle jsou fakta, která známe před zítřejším startem BND, nicméně Marvel nechal prostor pro teorie – např. ohledně nové rusovlasé superhrdinky Jackpot, která se objevila v květnovém Free Comic Book Day Spider-Manovi (dnes už víme, že se odehrával po One More Day). Oslovovala Spider-Mana slovíčkem „Tygře“ a měla pěknou postavu. Takže co to vlastně šeptala MJ Mephistovi do ouška? Že by komiksové Ztraceno v překladu?

P.S.: Bylo by fajn, kdyby se pavoučí diskuse přesunula pod tento článek. Ostatně proto se tady objevil. Jaký je váš názor na Brand New Day? Jak se vám líbí noví autoři a koncept „3x měsíčně“? Budete Brand New Day sledovat?


kliknutím na náhled zobrazíte obrázek v plné velikosti

náhled obrázku
náhled obrázku
náhled obrázku

připojená galerie

8.1.2008 vložil Lukáš Růžička    Komentáře: 19



Infomail

Chcete-li od nás dostávat informační newsletter, vyplňte zde svou mailovou adresu


Potvrzením (stiskem tlačítka OK) souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů dle nových podmínek GDPR platných od 25. 5. 2018.

Kompletní znění podmínek






Auditorium

Pavlovský [19:03:48 26.3.2024]
rck: Bude 8. 6. opět v klubu Cross! Brzo to ohlásíme oficiálně.


rck [14:03:40 26.3.2024]
Dobrý den, už se ví termín Crweconu? Děkuji


Pavlovský [18:03:54 24.3.2024]
Šupina: Zajímavá otázka. Zatím jsme o tom ale nepřemýšleli, uvidíme.


Pavlovský [18:03:24 24.3.2024]
X_ander: Ne, Krysí královny jsme uzavřeli první sérii a dál to nepůjde, nebyl zájem. Škoda. Appleseed zatím neplánujeme, ale úplně vyloučené to není. Tady je prostě jen blbý, že Ghost in the Shell je od něj prostě nejlep....


x_ander [17:03:19 24.3.2024]
A ještě si dovolím druhý dotaz - pokračování Rat Queens je reálné? Díky.


Aktuality

Ohlašování na květen IV.

Martin [15:03:34 26.3.2024]
Nebo kdyby to alespoň vydali komplet v jedné knize... škoda no.


Peťa [13:03:36 26.3.2024]
Souhlas že tady bych to bral taky v pevné (první díl) Škoda že to nedotisknou


Martin [17:03:00 25.3.2024]
Škoda že k tomu nevydáte i jedničku v pevných. Paperback se mi u tohoto komiksu kupovat nechce.


Harleen (Black Label) - vydání v omezeném nákladu

ňouma [21:03:33 21.3.2024]
Fort: Tak to ten trusomet byl lepší nápad. Ale ve skutečnosti Young Adult rád nemám. A úspěšný to je, jenom ne v Crwi. To sou ty Stmívání, Shadowhunteři a tak. A Buffy a tak. Řek bych že půlke knih co se dneska prodávaj ....


Vydali jsme

Tvá dubnová lež 5

Dejv [22:03:27 25.3.2024]
Fakt se těším na další dííííl!!!! Kdyby každý měsíc vyšel jeden díl, žil bych v pohádce asi xDD


Modrá CREW

xflori01 [21:41 02.12.2023]
Za Zabijáka v dalších číslech jsem rád, ale trošku mně mrzí, že není v dalším díle nějaký navrátivší. Už se dost těším na poslední číslo Orbitalu.


Pavlovský [11:06 04.04.2023]
lamahe: Díky za tip! Už jsme se k tomu dostali a vypadá to zajímavě. Píšeme si to do seznamu věcí, o kterých se dá uvažovat... ale teď máme soupisku MC už dost plnou. Tak uvidíme.


lamahe [00:02 03.11.2022]
Čo tak The Transporter od dua Roulot / Armand? Vydáva Le Lombard. Asi jediná kontra je, že to ešte nie je dokončené. Ale vyzerá to skvelo a rozsah v dvoj-knihách (obvyklých pre Modrú crew) by tiež sedel.




Zavrk [09:03:00 27.3.2024]
Ahojte,

Prodám komplet serii Preacher - Kazatel - všechny díly 1-10 včetně 3! Knihy jsou v bezvadném stavu, čtený pouze 1.-3. díl (1x), jinak uložené roky v knihovně - nabídněte cenu, pokud máte zájem

Vážným zájemcům samozřejmě pošlu fotky, ale do mě zná, ví, že mám knihy vždy v nejlepším stavu

E-mail: zavrk@volny.cz


Zavrk [09:03:19 27.3.2024]
Omlouvám se všem, sypu si popel na hlavu. Nic jsem nezkoušel schválně, jen jsem idiot a neověřil jsem si, že jsou knihy ještě dostupné, fakt mě to nenapadlo, když jsou některé už starší :) Snažím se rozprodat poslední MDEKy v pevné co mám a omlouvám se, pokud jsem touto nabídkou někoho naštval, rozhodně jsem to neměl v úmyslu. Prosím ignorujte tuto nabídku a děkuji za informace, už se mi to nestane. Za chvíli sem šoupnu relevantní nabídku a promite ještě jednou


Ondrej [12:03:27 26.3.2024]
Zavrk co to tady zkoušíš?
Všechny mdeky v pevné vazbě jsou stále dostupné na eshopu Crew!
Za více než polovičny ceny co chceš ty!
Jsi normální?




Batman 1: jejich temné plány 1 (volajmahope)
Blue Lock 1 (TV Blesk)
Sbohem, Eri (Alex´s manga and books)



Crwecon 2023
Crwecon 2019
Crwecon speciál
Crwecon 2018
Crwecon 2017
Crwecon 2016
Crwecon 2015
Crwecon 2014
Crwecon 2013
Crwecon 2012
Crwecon 2011
Crwecon 2010
Crwecon 2009
Crwecon 2008
Crwecon 2007 Komiksové trailery
Comic-Con - reportáž